måndag 6 februari 2012

F*N

Vad är arbetsförmedlignen bra för???!!
Blir så förbannad!!!
Jag går dit possitiv och tänker "Nu får jag hjälp!" Men nej då. Det enda de säger är att jag inte kan få mer pengar än jag får nu! Och det är fjuttiga 3000 kr/månad! 3000!!
Jag får lika mycket pengar av att gå hemma på ungdomsgarantin som jag får av att arbeta heltid! Det spelar ingen roll om jag har arbetsträning, praktik eller vad jag nu har. Det blir inge mer ändå.
Jag frågade om hjälp ifall jag skulle utbilda mig, jag vill veta vad det finns för jobb som jag klarar av. Jag får ju problem med ryggen så fort jag sitter för länge och jag har problem med lederna så jag klarar inte av så mycket pysselarbete. Då säger de, utbilda dig inom dina intressen. Ja, det hade jag gjort om jag hade intressen jag skulle klara av att jobba med! Mina intressen är antingen pysselarbeten som jag bara kan utföra när lederna mår bra eller hästar som är ganska tungt att arbeta med. Jag bad om hjälp för jag inte vet vad jag kan göra. Och jag vill utbilda mig inom något som ger jobb, så jag inte behöver sitta med en massa utbildningar och ändå vara arbetslös.

Så jag tänkte, eftersom jag ändå inte får mer pengar ialla fall så är det väl lika bra att fortsätta arbetsträna. Så jag gick till en klädbutik, possitiv och självsäker, alla vill väl ha gratis extrahjälp! Men tji fick jag. Hon som har butiken sa nej, jag tar inte emot sånt. Snacka om jag blev paff! Trodde nästan jag skulle börja grina då.
Men på bokhandels lät de possitiva, de skulle bara tänka på det lite.

Jag har aldrig varit med om att det varit så svårt att få arbetsträning! Alla jag pratat med blir överlyckliga av lite extrahjälp. Men skulle det skita sig på bokhandeln borde det ialla fall inte vara några problem att få på ridskolan. Där behövs det alltid gratishjälp.

Usch vilken dag. Först är det osäkert om vi får hjälp från soc och sedan verkar det nästan omöjligt att få jobb eller arbetsträning. Jag har sökt en massa jobb via arbetsförmedlingens hemsida och även en massa andra jobbsidor, men jag får aldrig ens svar. Varken ja eller nej.

Nej, idag har jag INGEN lust att vara nyttig. Vill ha en massa choklad så allt inte känns så hopplöst. Får se hur allt känns när jag ska hämta älsklingen vid fyra.

Nu ska jag krypa ner i sängen, bädda in mig i täcket och se på Vi Fem!

2 kommentarer:

  1. fin blogg! :) följa varandra med bloglovin? :)

    SvaraRadera
  2. Sv: följer dig nu :D säg till när du följer mig :D

    SvaraRadera