måndag 6 februari 2012

Tror jag blir galen!!!!

Hur tänker socialen?!!!!
Äntligen fick jag tag i min kontakt på soc. Berättade att vi ev har fått en lägenhet och vill bara höra så de kan hjälpa oss med socialbidrag om vi inte hunnit få jobb när vi flyttar in.
Jag tyckte inte det borde vara några problem, jag har alltid fått hjälp förut. Visserligen är detta en 3a men den är billigare än vilken 2a som helst, inkl el.
Men då berättar våran kontakt att hon måste prata med sin chef för det är inte helt säkert att vi får hjäp då.
Hade vi redan haft lägenheten när vi gick dit skulle vi få hjälp, eftersom de inte kan tvinga oss att flytta, men de kan tydligen inte hjälpa oss att få lägenhet. Så enligt soc skulle vi alltså bo kvar hos våra föräldrar och svärföräldrar!
Jag tycker att de borde fatta att man måste få något eget när vi båda är över 20. Vi söker jobb för fullt, men arbetsförmedlignen är ju så sega, det finns dåligt med utbildningar att hoppa på innan hösten och all annan ersättning som vi kan få är så otroligt lite!!!
Tur att de pengar vi får ialla fall räcker till hyran. Men inte speciellt mycket mer. Men lägenheten SKA vi ha! Pengarna ordnar sig ialla fall. I värsta fall så får vi väl låna av föräldrarna eller nått så det täcker de övriga utgifterna, för tv, internet, mobiler och mat.

Jag vet att allt kommer ordna sig och att vi kommer få pengar om vi går till soc efter vi fått lägenheten. Jag blir bara så förbannad när knarkare och alkisar kan få lägenhet och en massa pengar från soc, medans vi som kämpar för att få ett jobb och är hur skötsamma som helst knappt kan få så det täcker för maten.. Man kanske skulle bli alkis? Då skulle man ialla fall få pengar och eget boende.

Men men. Vi kommer få det så bra sen. Varje krona över 10 000 är mer än vi skulle fått från soc och vi får snart jobb eller något liknande. Var bara tvungen att skriva av mig lite ilska. Tur att våran kontakt på soc ändå är så bra. Hon är världens snällaste och jag vet att hon gör allt hon kan för att hjälpa oss, men tyvärr är det inte hon som bestämmer.

Längtar efter ett jobb!!!!

4 kommentarer:

 1. ja, dom kan vara sååå besvärliga ibland och ibland är det för enkelt, tack o lov många år sen jag behövde anlita soc. Vad söker du för jobb?? Om ni inte har råd att köpa säng nu så finns det "skenor" att köpa för "mittenspringan" dom är ganska bra faktiskt=))

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du blir arg och frustrerad över detta. Men samtidigt kan jag tycka att TV och Internet kanske inte är det första att prioritera när man inte har jobb. Det känns ju konstigt om soc (dvs Sveriges skattebetalare) ska betala för nöjen. Och man kan söka jobb utanför arbetsförmedlingen också, så lägg inte allt ansvar på dem!
  Bara en tanke jag fick när jag läste inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet. Tv är inte så noga för min del, men det blir ju tvavgift även om man inte har kanaler, så fort mn har en tv i huset måste man betala, det har de iallafall sagt till mig. Men utan internet är det svårt att betala räkningar och kolla mailen ifall man fått några svar på arbeten man sökt.
   Jag söker jobb överallt, men jag har mycket problem med ryggen och lederna så jag har svårt att få ett jobb jag klarar av. Därför behöver jag hjälp från arbetsförmedlingen eller någon annan som kan hjälpa mig hitta något som passar mig, som jag klarar av så jag slipper bli sjukskriven igen..

   Radera
 3. Hej. =)
  Lämnar ett avtryck.. hitta hit genom beckis blogg .. å ja tänkte fråga, har du fixat å rixat ihop din blogg själv?? Vill å ha nå liknande, men kan inte själv, jättedålig på lay out...nÅ TIPS? =) Mvh Hanna

  SvaraRadera