söndag 29 januari 2012

Boktips!

Jag kom på att jag lovade lite mer info om boken jag läste innan jag började gå ner i vikt.
Den heter Hitta idealvikten med Linda och Lisa. Den handlar om två Rättvikstjejer som båda har vikt problem och som träffas via en kurs om att gå ner i vikt med KBT (Kognitiv BeteendeTerapi) och Stahremetoden.
Linda och Lisa hittar varandra direkt och bygger upp en stark och ärlig vänskap.
Under kursen på 10 veckor får de lära sig att ändra sina tankar om mat och på så vis hitta sin idealvikt.
Den här metoden lär dig att äta för att leva, inte leva för att äta. 
Det som gör boken så mycket bättre än alla andra "bantningsböcker" och hälsoböcker är att den är skriven av två underbara personer som verkligen varit med om det här. De har använt sig av metoden och gått ner i vikt. De skriver på ett personligt och lättsamt sätt och berättar om sina tankar under kursens gång. Om hur frustrerande det är att gå upp i vikt medan alla andra går ner och liknande saker, som vi andra nästan alltid kan känna igen sig i. De delar med sig av sina tankar och man känner redan efter första kapitlet att det här kommer att fungera.
Man känner sig inte som ett offer när man tackar nej till en bit kaka efter man läst boken, för du lär dig hur du ska tänka om mat och vikt. Förutom att du hittar din idealvikt får du dessutom hjälp att hantera panikångest och liknande psykiska besvär eftersom du lär dig att ställa om dina negativa tankar oavsett om det gäller mat, vikt, stress eller något annat som får dig att tänka negativt.
Det jag blev mest imponerad över var att jag inte haft minsta tanke på att försöka svälta mig, vilket jag alltid haft problem med innan. Nej, nu njuter jag mer av maten än jag gjorde innan, för jag är medveten om vad jag äter. Jag går inte på autopilot länger och stoppar i mig vad som helst. Nu tänker jag först, vill jag ha en extra tårtbit, är jag fortfarande hungrig? Jag äter mig lagom mätt, njuter av maten och mår bra av att äta. Jag får aldrig panik om jag äter godis, för jag gör det medvetet nu, jag väljer att äta onyttigt nån gång ibland och då njuter jag ännu mer av smaken än jag gjorde innan.
Jag har dessutom inte haft så kraftig socker- eller saltabstinens, eftersom jag vet att jag egentligen inte behöver det. När jag blir sugen tänker jag; är jag verkligen sugen kan jag vänta en halvtimme till. Under den halvtimmen hinner oftast suget gå över. Men jag vet också att skulle det vara allt för akut skulle det inte bli världens undergång för att jag tog en godis. Men då tar jag en godis, inte två, för det behöver jag inte. Det smakar lika mycket av en bit som tio.

En annan sak som imponerade mig enormt mycket är att jag bara testat dethär i strax över en vecka och jag har redan gått ner 2 kg. Och det enda jag har gjort är att ändra mina tankar kring mat och slutat småäta.


Så jag rekommenderar verkligen alla som vill gå ner i vikt, ändra sina tankar kring mat eller bara läsa en bra bok som man mår bra av eller få tips om hur man motverkar ångest att läsa Linda och Lisas underbara bok!

Jag vet faktiskt inte vart man kan köpa den nu, köpte mitt exemplar av Linda personligen (och fick den signerar av båda!). Lättast är nog att kontakta Linda eller Lisa och fråga. Du kan kontakta dom på deras hemsida eller deras blogg.

3 kommentarer:

 1. Vad är det för metod?? Bara tänka "behöver jag det"?? Låter skumt;)

  SvaraRadera
 2. Jag hade behövt ta tag i mitt sockerberoende.. Det är rätt illa faktiskt ;/
  SV: Först och främst - tack för din SUPERFINA kommentar. Fan, vad det värmer att jag har er som kommenterar så fint hos mig. Jag har nu bloggat i ett år och hittills inte fått en enda stötande kommentar, så jag förstår inte varför folk säger att bloggvärlden är så elak när det finns så mycket kärlek oss emellan! (Hur töntig jag än låter nu så menar jag det, haha)

  & ja, det var Max lyxshake jag drack. HUUUUR god som helst.. Men tycker att 32 kr är lite dyrt för att vara från en hamburgerkedja, trots att den var väl värd det :D

  SvaraRadera
 3. sv; ja de blev goda ! :) Fast det är godare om jag gör dom i en långpanna! :D
  Ha en superbra start på veckan! :)

  SvaraRadera