onsdag 15 februari 2012

God dagens!

Hejsan hoppsan alla läsare!
Har varit i farten sen halv tio igen. Har inte gjort nått annat än släppt ut hundarna, gjort te (smakade en annan av sorterna jag fick av min kärlek.) och kollat alla uppdateringar på blogglovin!

Dagen igår var verkligen underbar! Jag och älsklingen kom lite tidigt till Falun, så vi åkte till Rusta där jag köpte en födelsedagspresent åt mamma, en parfym åt svärmor och en åt mig! Gör ett annat inlägg för parfymen, för jag har den inte i närheten så jag vet inte vad den heter.
Sen sprang vi runt i Falun och letade efter restaurangen, som tydligen ingen visste fanns ens. Men tillslut var det en på biografen som visste. Så när vi hittat rätt var det nästan en timme tills vi skulle äta, men båda var hungriga så vi tänkte köpa lite fika. Då sprang jag på MLI! En av mina bäst vänner, som jag inte sett sen innan jul. Det är synd att vi inte kan ses oftare. Att jag inte kan se nån av mina vänner oftare. Men det är lite krångligt just nu. Men så fort vi får lägenhet så är alla mina underbara vänner inbjudna, bara så ni vet!

Maten på Falu stekhus var nog bland det bästa jag någonsin ätit!
Förrätten var Toast Skagen BBQ, som var så otroligt krämig och god. Man kunde ana en BBQ smak, men den var inte för stark. Helt perfekt!
Varmrätten var Grillad Laxfilé med klyftpotatis och bearnaise-sås. Jag trodde allvarligt talat inte att lax kunde vara så saftig!! Både jag och älsklingen satt och Ååå-ade oss över hur god den var. Och vad mätta vi blev! Jag lyckades inte få i mig det sista av min mat, så älsklingen fick pressa i sig mitt sista.
Och bara för att allt var så gott så var vi ju tvungna att testa efterrätten. Så vi beställde en pannacotta med tranbärs-sås (eller vad det heter) som vi delade på. Den var såååååååå krämig och god!
Jag rekommenderar verkligen  alla att äta på Falu Stekhus, det var så underbart gott! Och mysfaktorn var hög, eftersom det var i källaren på rådshuset så man satt i valv tillsammans med ca tre bord till. Det kändes nästan som man kunde få se ett gammalt spöke eller nått gå förbi. Hur mysigt som helst!
Ett till plus var dessutom att vi inte behövde betala för efterrätten, som egentligen skulle kosta 70 spänn för den ingick inte i menyn vi beställt.
Nä, dethär är verkligen min nya favoritrestaurang! Inte så farligt dyrt heller. Där ska jag äta flera gånger!

Bion vi såg var den nya filmen Hamilton, med Mikael Persbrant. Verkligen en jättebra film. Den var spännande rakt igenom, alla scener kändes trovärdiga, slagsmålen såg verkliga ut och ja, allt kändes väldigt äkta. Det enda som vi hade att klaga över var att en polis i filmen kändes onödig, för man fick inte veta ett dugg om henne, varför hon skulle vara med överhuvud taget. Filmen hade varit nog så bra utan den rollen.
Vissa andra skådisar, som hade mindre roller, kändes lite B. Nån kunde inte se arg ut och nån verkade bara fel.

Men det är verkligen en film jag skulle se flera gånger och rekommendera andra att se, för den är nog så bra som en film i samma genre kan bli.

Så, kort sagt, gårdagen var perfekt enligt mig. Det finns inget jag skulle vilja ändra på!!

Nu ska jag laga lite mat åt min älskling, det blir spagetti och köttfärssås! Enkelt men ack så gott!


Vad har ni för planer idag?

5 kommentarer:

  1. Va härligt eran alla hjärtansdag låter :) Va bra att maten smakade så himla bra :) Jag skulle också vilja se den filmen. Men det har inte riktigt blivit av än.. Men snart så ska jag göra det :)

    SvaraRadera
  2. Lät väldigt mysigt. :) Lax är otroligt underskattat. Jag åt också laxfilé igår. :D Haha.

    sv: Jag har flera kompisar som är singlar och som bara går och längtar efter att hitta någon. Det är lite trist för det känns som att det inte handlar om kärlek längre. :/ Jag förstår de som vill fira om man kan, det är ju trots allt alltid underbart att hitta på något med den man älskar. :) Men man ska ju inte må dåligt för att man är singel. Jag tror inte man kan klara av ett förhållande förrän man klarar av att vara själv.

    Haha, ja jag är likadan. Varje gång jag kommit ur ett förhållande har jag varit lycklig singel och velat vara det länge. Sen råkar man falla för någon och så var man inte singel längre. XD

    Haha, ja alla fåglar är mördarfåglar och soptunnor är ju hemska monster som äter sopor! Och enbuskar är ju aldig enbuskar utan förklädda spöken som kan hoppa på en häst när som helst. :P

    Det har alltid funnits fördomar inom ridningen tyvärr. Jag fick uppleva massor av dem när jag jobbade på ridskolan. Eftersom Dockan var en nordsvensk så "kunde ju inte hon vara värd något". Många av privatryuttarna i stallet var tävlingsmänniskor som hade en massa ny och dyr utrustning för att ens kunna rida ut i skogen. Sen att min kära Dockan var helt underbar och hoppade 80 cm med Filip på ryggen, det var tydligen inte bra nog! Antingen älskar man alla hästar eller så är man bara en snobb som rider för att det är "fint" att göra det.

    Tack så mycket. :) Haha, jag kommer inte alls ihåg att jag haft stjärnor på ögonlocken, men nu när du säger det så. :D Haha, vad kul! Jag har faktiskt kommit bort från det där lite. Det blir liksom den vanliga svarta kajalen och grå ögonskugga, men jag ska försöka att sminka mig lite roligare. :) Jag ska försöka ha en steg för steg- guide när jag gör veckans Nail Art Challenge. :)

    Jag håller på att fixa bilen just nu. Mycket som ska göras innan den är körklar. Den står med sommardäcken på nu mitt i vintern. XD Så ska den besiktigas och så. Men när det är klart så kommer jag kunna börja åka upp lite mer igen, som jag gjorde innan. Ska bli jättekul att se lägenheten, träffa Niclas och se Ove. :)

    Det är snyggt med plattångs-lockar, men du har nog ungefär samma hår som jag har. Inget hårspray i världen kan hålla mitt hår på plats. :D Jag kan tupera mitt hår i en kvart, spraya en massa och vara riktigt nöjd. 5 minuter senare är håret platt igen. :D Och vågar sig när jag har plattat det. xD

    SvaraRadera
  3. Köttfärssås & spaghetti är fan en klassiker! :D
    SV: Men åh, vad synd. Jag får skaffa större fötter helt enkelt!! :P

    SvaraRadera
  4. sv: tack så mkt! :D
    härligt de! ;)

    SvaraRadera
  5. hej! Kolla gärna in min nya fotoblogg http://pop.blogg.se , där jag bloggar varje dag. Om du vill så skulle det vara jätte kul om du lämmna en kommentar också och säg vad du tycker! Kram

    SvaraRadera