torsdag 2 februari 2012

Idag är det kallt...

Usch.. Idag är det riktigt kallt.. 22 minus.. Det känns inte lockande att till restaurangen idag. Men skulle jag ta bil skulle jag frysa ännumer, för det är för kort bit för att bilen skulle bi varm.

Nu på morgonen har jag ringt runt till Soc och Arbetsförmedlingen. Min arbetsförmedlare i Malung ringde ju äntligen igår på bussen, men hon sa att jag skulle kontakta min förra handläggare som jag hade i Rättvik. Men när jag ringde idag visade det sig att hon hade flyttat. Så nu måste jag få en ny kontakt. Och alla vet väl hur lång tid det brukar ta. I somras fick jag vänta över 2 månader!
Men så illa borde det inte bli nu. Jag ska gå dit så fort dom öppnar på måndag och be dom flytta över mig och se vad jag kan få för hjälp. Om jag kan få nått bidragsarbete eller få hjälp att söka något deltidsarbete eller om jag ska börja plugga eller vad det nu blir. Bara jag får mer pengar än jag får nu så är jag nöjd! 2900 kr i månaden är inte mycket att hurra för direkt..
När jag sedan ringde till soc för att få tag i min tidigare handläggare (världens snällaste tjej har vi, som dessutom har en liten ridtravare!) för att berätta för henne att vi kanke har fått en lägenhet så var inte hon inne. Men jag bad receptionisten be henne ringa mig innan kl 12. Så förhoppningsvis ringer hon snart.

Men det blir en spännande vecka som kommer! Först till arbetsförmedlingen för att få tag på nått jobb eller liknande och sedan träffa hon som har hand om lägenheten! Spännande!

2 kommentarer:

 1. Ja jag hoppas verkligen att det inte blir något sjukhus detta år :) Ja jag tror allt att den frisyren kommer att bli bra på mig :D Hmm vet inte riktigt vad hon tar för dem, eller om man kan beställa. Hon försöker göra sig av med dem hon har gjort nu. För att få ihop lite pengar. För hon åker till Australien i Juni och blir borta ett år :)

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för lägenheten :D
  SV: Ja, det är så skoj när det kommer helt spontant liksom. Då känns det "äkta" :D Inte typ;
  "Har du klippt dig?"
  "Ja"
  "Åh fint"

  Haha, om du förstår hur jag menar..

  & du, tur att du inte är kompis med mig då, jag hade nog utnyttjat att du är såpass lättlurad :D Finns inget skojigare än att driva lite med folk, tycker jag.. En av mina kompisar har en sjukt lättlurad mamma, så hon har fått stå ut med en del genom åren :D

  SvaraRadera