fredag 24 februari 2012

Men nu tror jag väl...

Jag har blivit pinsamt dålig på att uppdatera bloggen nu! Men jag är så fruktansvärt trött nu på sistone, så jag orkar inte tänka igenom vad jag ska skriva, hur jag ska uttrycka mig osv.
Ska försöka bli bättre i helgen, men lovar inget.
Vi rider mot ljusare tider!
Denhär tröttheten är ju en av symptomerna på min fibromyalgi, så enegin kommer i omgångar.

Idag har jag tagit det lugnt. Bara varit ut en sväng med Ove annars har jag inte gjort ett skit. Vi tränade lite på banan först, lite voltarbete i skritt och trav och lite ryggningar. Men underlaget är så dåligt och knöligt nu så det går inte så bra att rida där. Ska nog rida ut mer till veckan och träna lite jogg och liknande på vägarna tills det smält bort lite från banan. Jag börjar äntligen lära mig lite fler ridvägar nu iallafall. Det känns kul!

I veckan ska föresten mamma komma ner en dag så vi kan gå och fika bara hon och jag. Det ska bli mysigt. Då ska jag visa upp Ove för henne också. Ska be henne ta med min repgrimma, mitt långa grimskaft, weternpaddar och shims ( ilägg som man kan använda för att bygga upp sadeln om den är för stor osv..) Då ska vi börja träna lite mer horsemanship. Har börjat lite smått med "friendly-game" och "porcupine-game" men det är lite krångligt med så kort grimskaft, jag lyckas alltid dra i grimskaftet när jag ska flytta bakdelen.
Ska kanske be mamma ta med min Level 2 box från parelli också, så kan jag fortsätta träna parelli och kanske ta level 2 snart! Jag och Molly började ju men vi hann inte klart innan jag var tvungen att sälja henne.
Jag tror Ove kommer bli kul att leka med. Han är så sammarbetsvillig och lättlärd. En riktigt kul häst!

Igår var jag föresten till Mora med underbara Emelie! Det var kul! Har inte sett henne sen alla hjärtans dag då jag och älsklingen sprang på henne på ett fik i Falun.
Emelie skulle köpa köksbord till sitt nya hem, så vi kikade runt i lite olika secondhand butiker. Jag hittade en massa snyggt, men fick nöja mig med lite gamla Pollux-böcker och andra gamla hästklassiker. Det finns inget härligare än att ligga och läsa gamla hästböcker! Då mår jag som bäst!
Var in på Dollarstore också. Hittade mycket snyggt! Här är lite gardiner jag vill ha!1 kommentar:

 1. Hoppas det går bra att träna horsemanship med Ove. Hästar brukar ju förstå sånt ganska snabbt. :) De där gardinerna är snygga. Jonnes mamma har liknande gardiner... Men de köpte hon på Jotex.se Det finns liknande gardiner där men jag vet inte om de är dyrare... :/

  sv: Tack så mycket. :) Det var en ganska kul design att göra och var inte alls svår. :) Fast den passar nästan bättre på kortare naglar. Du kan ju köpa Depends små nagellack. De kostar inte alls mycket och finns i massa roliga färger. Då har man råd att köpa flera och oftast behöver man inte stora flaskor... de torkar bara ut. :)

  Haha, ja man blir lite vimsig när man ska testa Wii för man är inte van att använda kontrollen på det sättet. :)

  Jag testade löshår i Växjö i lördags, det hade en mer naturlig svart ton och både Jonne och hans syster tyckte jag skulle passa i det, men jag velar fortfarande. Jag måste nog titta på lite bilder på internet på lite olika frisyrer i olika färger och så först.

  Vore jättebra om du kunde ta ett kort på berlocken. Jag ska se om jag kan göra lite olika designer på blåklockorna så får vi se om de blir som du tänkt dig. :)

  Men vad korkat! Olika hästar tål ju olika mycket, men de flesta hästar klarar av lösdrift, speciellt om man låter vinterpälsen växa ordentligt. Många hästägare sätter ju täcke på hästarna så fort det blir lite kallt så att vinterpälsen hämmas för att de tycker det är jobbigt när den fäller sen. Men låt pälsen växa fram så kan hästarna slippa en massa täcken jämnt! Haha, hästar äter ju knappast ihjäl sig. xD Jag vet att hästar som får halm i boxen kan äta lite av den och bli lite "bukiga" men de äter ju knappast ihjäl sig. Fattar inte var vissa människor får allt dumt ifrån...

  SvaraRadera